Compassionate Inquiry® este o abordare psihoterapeutica a traumei dezvoltata de Dr. Gabor Mate , recunoscut in intreaga lume pentru expertiza sa in domeniul dependentelor, trauma, dezvoltare si legatura dintre stres si boala. A scris numeroase carti bestseller: When the body says no, Pe taramul fantomelor infometate, Minti imprastiate, precum si Cum sa ne pastram copiii aproape (in colaborare cu Gordon Neufeld).

Folosind Compassionate Inquiry® putem descoperi ce este ascuns dincolo de povestea pe care o prezentam lumii: climat mental, convingeri, memorii implicite, stari fiziologice, tipare. Clientul poate recunoaste dinamicile inconstiente care ii conduc viata, precum si modalitatile de a se elibera de acestea.

Intentia este ca oamenii sa se conecteze la ei insisi, in momentul prezent, sa se elibereze de suferinte si sa obtina claritate si capacitatea de a alege in mod constient.

Trauma este forta invizibila care ne modeleaza viata. Modeleaza felul in care traim, in care iubim si in care dam sens lumii si sta la baza ranilor noastre cele mai profunde. Trauma nu este evenimentul care s-a intamplat, ci ce s-a intamplat in interiorul nostru ca urmare a experientelor traumatice, si anume, deconectarea de noi insine.
Dr. Maté ne oferă o noua viziune: o societate informata despre traume, in care parintii, profesorii, medicii, factorii de decizie politica si personalul juridic nu sunt preocupati de repararea comportamentelor, stabilirea diagnosticelor, suprimarea simptomelor și judecarea, ci in schimb, cauta sa inteleaga sursele din care izvorasc comportamentele daunatoare si boala.

Programul de formare in Compassionate Inquiry in Romania

IN CURAND

Daca esti psiholog, psihoterapeut sau coach si esti interesat de programul de formare in Compassionate Inquiry in limba romana, trimite-mi un mesaj la: cristina@cristinabara.ro