fbpx
Se citeşte-n stele

Cu mii de ani în urmă, oamenii au observat, au studiat şi au interpretat mişcările stelelor şi ale planetelor. Observările anumitor tipare au devenit unelte utile în a prezice condiţiile vremii şi schimbările de climă, fiind astfel informaţii folositoare pentru agricultură. De la egipteni, babiloneni, greci, romani, Astrologia s-a extins în toată lumea. Nu numai fermierii se bazau pe Astrologie, ci şi împăraţii care ţineau câte un sfătuitor în apropiere.

Chiar dacă astăzi nu mulţi dintre noi avem cunoştinţe vaste în domeniu, cu siguranţă ştim în ce zodie ne-am născut şi mai ascultăm şi zodiacul din când în când, identificând astfel, poate, motivul pentru care ne simţim într-un anumit fel. Indiferent dacă iei în seamă sau nu ce se întâmplă în Univers, este clar faptul că suntem influenţaţi într-un anumit fel.

Din dorinţa de a avea o mai bună înţelegere a hărţii mele natale, am cunoscut-o pe Maria, în urmă cu câţiva ani. Am găsit un om cald, optimist şi cu adevărat pasionat de ceea ce face.

Astfel că am rugat-o să ne povestească un pic despre cum a ajuns la Astrologie, ce îi place cel mai mult la ce face şi ce planuri are de viitor.

Povestește un pic despre ce faci acum.

Sunt Astrolog aşa cum ştii, locuiesc de ceva vreme la Paris şi mă reaşez pe noi rădăcini.

Acum, de când suntem în carantină, mi-am reluat unele proiecte mai vechi, tradusul cărţilor în diferite limbi. Încerc din timpul liber să rescriu practic cărţile vechi în engleză şi franceză plus că scriu în continuare alte cărţi: Sadic în iubire este una dintre ele, apoi Cum iubesc bărbaţii în funcţie de zodie şi tipologii masculine. Şi mai fac cursuri cu grupuri de fete sau individual.

– De unde pasiunea pentru Astrologie? Care a fost momentul când ai decis că o să devii Astrolog?

Pasiunea pentru Astrologie a pornit din pasiunea pentru paranormal şi de a înţelege viaţa mai departe de aparenţă. M-am decis într-o perioadă în care invitaţiile la unele emisiuni TV m-au încurajat.

Ai făcut şi alte lucruri în paralel?

Am mai făcut şi mai fac şi alte lucruri, da, precum workshopuri pentru relaţii sau de creştere a vibraţiei. Prima mea iubire a fost Numerologia, însă nu atât de mare pasiunea ca pentru Astrologie. Am căutat să citesc şi alte lucruri precum Feng Shui, am pregătire în Reiki şi încă alte lucruri pe care le păstrez pentru mine. Dar, m-am preocupat pe psihic şi healing, asta e ideea.

A fost un moment în care ai renunțat la alte activități ca să te dedici Astrologiei?

Astrologia îmi ocupă tot timpul, renunţ adesea la multe de dragul ei.

Ai avut provocări pe parcurs? Cum le-ai depășit?

Provocările pe care le-am întâmpinat au fost doar bune, precum: descoperiri, revelaţii şi conştientizări impresionante. Praguri de trecut după 10.000 de persoane cărora le faci astrograma de exemplu sau alte conştientizări. Dar provocările despre care tu mă întrebi au fost la început, în vremea 2004-2010 când trebuia să ai puterea de a trece peste reticenţa celor care credeau că Astrolog este vrăjitor, ceva negativ.

Le-am depăşit cu fiecare persoană care confirma informaţiile utile pe care le primea şi compensa răbdarea. Nu a fost uşor dar nici greu.

Te-ai gândit vreodată să renunți?

Niciodată!!

Ce îţi place cel mai mult la ceea ce faci?

Ansamblul de cunoaştere de sine şi de ajutor pe care îl poţi avea de la unele informaţii care te păstrează realist, de la altele care te păstrează visător, de la altele care îţi redau curaj sau focus atunci când nu ai, etc. În paralel socializarea cu ceilalţi şi evoluţia pe care o poţi vedea la ei. Apoi magia de a vedea mai departe de aparenţa semnelor divine şi tot acest ansamblu. Nu pot pune în cuvinte încântarea!

Când ai început să scrii? Era ceva ce îţi plăcea să faci dintotdeauna?

Ca noi toţi în copilărie scriam poezii. În liceu eseuri foarte foarte bine cotate în general de profesorii de psihologie sau de lb. română şi târziu am început să scriu din încrederea că pot ajuta cu ceea ce voi scrie. Inspiraţia a fost mereu, pofta de a scrie oscilează. Pentru că şi sunt multe de zis. 

Spune-ne despre cărțile tale. De unde a venit ideea subiectelor alese şi cât timp ţi-a luat să le scrii?

Prima mea carte a fost în urmă cu 12 ani, următoarea a fost în urmă cu 4 ani şi de atunci tot scriu. Titluri pe care le puteţi găsi pe google books: ”Cum să ai o relaţie plină de iubire Cuplurile zodiilor”, ”Provocarea unei noi vibraţii” şi ”Viaţa văzută prin ochii unui Astrolog”.

Cartea despre compatibilitate am vrut să o scriu repede dar consistenţa ei a ajuns la peste 500 pagini şi tot nu m-aş fi oprit din scris. Am decis să fac separat despre bărbaţi, probabil că încă 1000 pagini când va fi gata.  Ideea că nu găseai să citeşti despre relaţii şi compatibilităţi într-adevar mai mult decât aceleaşi lucruri m-a impulsionat să explic pe îndelete şi să dezvălui utilitatea relaţiilor, rolul relaţiilor, tiparele de relaţii şi ce se întâmplă dacă îţi asumi relaţia, dar şi ce se întâmplă când nu îţi asumi relaţia. Iar la fiecare am adăugat câteva secrete care pot îmbunătăţi acolo unde relaţia este în derivă.

Am vrut să povestesc despre fiecare tipar de feminitate în funcţie de zodie pentru ca femeile să îşi reamintească de calităţile native şi să ţină cont de ele dar şi să aibă atenţie la momentele în care calitatea se transformă în defect şi ajunge la dramă.

”Provocarea unei noi vibraţii” este cartea în care am pus workshopul în pagini tocmai din dorinţa de a fi accesibil oriunde în lume. Este o carte care te pune să conştientizezi ce emoţii ai ascuns sub preş în subconştient şi care te ajută să elimini unele energii emoţionale reziduale iar în consecinţă să îţi vindeci sufletul de răni şi corpul de toxine. În consecinţă să îţi redescoperi percepţia şi intuiţia ca un prieten şi să îti creşti vibraţia.

”Viaţa văzută prin ochii unui Astrolog” este prima dintr-o trilogie. Am vrut să scriu câteva lucruri mult mai directe şi mai uşor de înţeles pentru a şti: ce te încarcă, ce te frustrează, ce te face să abandonezi, ce te răneşte etc. şi să vorbim un pic despre copiii zodiilor. În această carte mi-am propus să completez cu informaţii care să spargă un pic tiparele şi am adus în câteva pagini vorba despre greşeli pe care le poţi face şi care te pot atrage în dramă sau în blocaj, deşi tu crezi că faci bine, despre valorile spirituale de care ai nevoie să ţii cont. Vreau până la final să termin al doilea volum şi să îl fac disponibil pe internet mai întâi şi apoi în format fizic.

Ştiu însă cât de aşteptată este cartea despre bărbaţi şi scriu de zor la ea, tocmai că sunt multe informaţii şi vreau să fie plină de secrete, precum un material de autodescoperire pentru bărbaţi şi un plus de cunoaştere pentru partenerele lor. Mă grăbesc cu ea!

Ce i-ai recomanda unei persoane care ar vrea să se facă Astrolog? De unde să înceapă?

De la a se gândi la sine, de a se analiza pe sine, de a se înţelege pe sine şi de a căuta să evolueze cât de mult. Apoi de a-i ajuta pe ceilalţi fără a uita de sine.

I-aş încuraja pe toţi să aibă o bază de cunoaştere în Astrologie pentru că va avea de câştigat şi individual dar şi societatea total.

Dacă ai fi un fenomen astrologic, care ar fi acela? 

O eclipsă în Balanţă. 

Cum îţi începi ziua?

Nu pot să zic că ai să râzi!… Mă trezesc mereu dând veselie copilului din mine, pentru că restul zilei nu am timp de el, deci îi ofer prima oră din zi şi mă joc şi beau lapte de susan. Apoi îi dau femeii din mine un pic de farmec şi apoi la viaţa de zi cu zi. Aşa încep cam toate zilele. Şi închei ziua cu o sesiune de cleaning a energiei, vindecare şi apoi iar un pic de joacă.

La ce proiecte lucrezi?

Cărţile sunt proiectele mele cele mai preţioase. Apoi vreau să găsesc timpul să înregistrez câteva materiale audible pe meditaţii recomandate şi curs de bază, lucruri accesibile şi necesare oricui. În plus am în plan un joc de cărţi de vindecare şi de feminitate pe care încerc să le concretizez la final de an.

La cărţi deja despre două ţi-am povestit. Am în plan o altă carte la care poate te incit şi pe tine să participăm împreună: ”Mamele României” dacă îti sună interesantă ideea de a colabora mi-ar face mare placere să povestim. Şi nu pe ultimul plan continuarea cu un al doilea şi un al treilea volum la ”Viaţa văzută prin ochii unui Astrolog” până în 2022. Pentru că în volumul trei vreau să pun informaţiile cele mai preţioase, secrete şi picanterii, necesare publicului larg în această perioadă de creaţie a unei noi ere şi mai ales atunci când va fi o perioadă coruptibilă şi vulnerabilă.

Proiectul cel mai valoros şi aici sunt atât idealistă cât şi realistă: vindecarea mentalului colectiv şi a emoţionalului colectiv de tiparele vechi şi de poveştile vechi pentru a lăsa loc la noi tipare mai armonioase şi mai fericite. Sau un procent în plus de tipare pozitive. Mai ales în plan relaţional.

– Unde te găsesc oamenii?

 Pe Facebook Maria Sarbu, pe Istagram, cărţile mele pe Google Books şi în curând când site-ul va fi gata pe karmic-astrology.com

 

Dacă ţi-a plăcut acest interviu sau ai vreo întrebare pentru Maria, lasă un comentariu mai jos. Citeşte şi alte poveşti aici: Oameni şi pasiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.