
Povestea Marinei este despre frumuseţe. Frumuseţe care vine din interior. Ea încântă prin creaţiile şi prin prezenţa ei, prin feminitate şi calm.
Acolo unde iubitorii de artă îşi găsesc cu greu un loc, Marina a găsit un mod de a-şi urma pasiunea pentru frumos. Culori, urme, texturi, linii, forme, toate îşi găsesc un loc în creaţiile ei care stârnesc, transmit emoţie şi bucurie.

Photo credit: @AdiStoicoviciu pentru Forbes Romania
– Dacă ai fi o piesă muzicală, care ar fi aceea?
MA: Nu ştiu ce piesă aş alege pentru că îmi plac multe genuri muzicale şi piesele preferate se schimbă des. Sper să fiu mereu în ton cu melodia „My way!”
– Care e povestea ta? Ce faci în prezent?
MA: Acum am două “profesii” ca să le spun aşa: artist vizual şi antreprenor. După ce am terminat licenţa şi masterul la ASE am simţit că este momentul să studiez şi ceea ce mi-a plăcut de mică, respectiv pictura. Aşa am ajuns să fac şi a doua facultate şi să am două diplome care, fiecare, m-au dus în cele două domenii în care sunt implicată astăzi.
– Ce făceai înainte?
MA: Am lucrat într-o firmă de telecomunicaţii în zona de marketing şi ultimul loc de muncă, din poziţia de angajat, a fost brand manager pentru Burberry în România.
– Cum ai ajuns să faci ceea ce faci acum? Cât timp ţi-a luat să te decizi şi ce asteptări aveai?
MA: Am ajuns destul de natural la ceea ce fac azi. În timp ce eram angajată am început să studiez pictura la Universitatea de Arte din Bucureşti. În paralel aveam un loc de muncă cu normă întreagă şi facultatea. A fost destul de greu dar am reuşit să le fac pe amândouă, soluţia fiind sacrificarea timpul liber. După absolvire mi-am dat seama că mulţi dintre cei care urmează facultăţi vocaţionale nu ajung să profeseze în domeniul ales deoarece, în cele mai multe cazuri, se angajează şi nu mai au timp pentru a crea/practica ceea ce au studiat. Din acest motiv am luat decizia de a începe un business propriu cu soţul meu, ceea ce mi-a oferit libertatea de a putea să îmi fac singură programul şi să aloc suficient timp atelierului şi artei.
– Ai avut un plan de rezervă?
MA: Planul de rezervă constă în faptul că am pornit un business prin care să pot susţine arta pe care o fac. Acest domeniu are cheltuieli care se amortizează greu sau deloc. Dacă vrei să trăieşti din artă, în România în special, este greu şi ajungi să compromiţi arta pe care o faci pentru a te susţine. Mă bucur că nu este cazul meu.
– Te-a ajutat cineva?
MA: Soţul meu m-a sprijinit întotdeauna şi poate fără el nu făceam acest pas mare, de a ma aventura într-un domeniu nou, de fapt în două noi domenii: antreprenoriat şi artă.
– Ce provocări ai întâmpinat?
MA: Timpul este extrem de valoros şi au existat momente când am simţit că este foarte greu să duc la bun sfârşit proiecte din două arii diferite şi totul să se ridice la nivelul la care mi-am dorit. Dar recompensele sunt pe măsură şi mă bucur că nu am renunţat.
– Îţi aminteşti prima zi în care ai început să faci ceea ce faci acum? Cum te-ai simţit?
MA: E greu să definesc prima zi, dar cu siguranţă de când am decis că vreau să urmez şi calea artei am avut oportunitatea să mă descopar mai bine pe mine însămi. În atelier mă regăsesc pe mine iar arta te face să fii mai atent, mai receptiv la ceea ce se întâmplă în jurul tău, la imaginile pe care le vezi, poţi găsi inspiraţie în orice. Arta are harul de a te face să cauţi mai mult în exterior dar şi în interior. Îmi amintesc cu drag prima expoziţie personală şi cuvintele curatorului care m-au făcut să mă bucur că arta mea transmite ceea ce îmi doresc. Edwin Hughes Scorreti a spus că lucrările mele reprezintă “o secțiune transversală de instantanee, culori și emoții: un colaj experimental unde impulsul inițial și controlul geometric se întâlnesc într-un neașteptat spectacol de culoare, lumină și forme”
– Ce lecţii ai învăţat?
MA: Că mereu trebuie să încerci lucruri noi, să cauţi.
Greşelile sunt parte firească din viaţă, trebuie doar să nu ne fie teamă şi cu siguranţă vom găsi soluţii.
If you have the will and the skill you can do anything!
– Ai regrete?
MA: Nu. În acest moment consider că fac în cea mai mare parte a timpului ceea ce îmi place 🙂
– Ce ţi-ai fi dorit să fi ştiut înainte să te apuci de asta?
MA: Cred că am avut nevoie de un imbold să ştiu că pot, mi-a luat mai mult timp până când am înţeles că trebuie să fac ceea ce simt eu, fără a căuta constant validare din partea celorlalţi.
– Care a fost cel mai important sfat pe care l-ai primit?
MA: În artă, cel mai important a fost să trec mai departe de pictura clasică, să experimentez mereu, să nu mă limitez la ce ştiu.
– Cum îţi începi ziua?
MA: Îmi încep ziua în jurul orei 8 cu un ceai şi câteva minute de trecut în revistă ce am de făcut pe ziua respectivă. În funcţie de program luăm micul dejun acasă sau sărim peste şi mâncăm direct pranzul. Folosim această oportunitate pentru o perioadă mai lungă de „post intermediar” de minim 18 ore. Încercăm această variantă de detox cel puţin o dată pe săptămână.
– Promovează-te într-o frază!
MA: Îmi doresc să provoc oamenii cu care intru în contact să caute, să fie mai atenţi la ceea ce este în jurul lor. De aceea prin lucrările mele vreau să stârnesc curiozitatea privitorului, să îl fac să deschidă bine ochii, să îşi găsească „propriul frumos”. Cred că fiecare va tresări la o imagine, un gest, o culoare, o linie anume, acel ceva poate fi mai mult decât altceva!
Puteţi viziona creaţiile Marinei pe Instagram, Facebook sau pe pagina ei, www.marinaaristotel.com.
De asemenea, atunci când nu este în atelierul ei creând artă pentru suflet, o găsiţi la Avra Institute, unde, împreună cu soţul ei aduc frumuseţea la un alt nivel prin soluţii inovatoare.