fbpx
De la hobby la studio de ilustraţii

Pe Andreea am descoperit-o pe Instagram. M-au atras foarte mult creaţiile ei şi cât de frumos se exprimă prin desene.

Cum a fost pentru Andreea să descopere că pasiunea ei s-a transformat în job full-time, citiţi în continuare.

Admir la ea entuziasmul molipsitor şi faptul că este un mare susţinător al micilor afaceri locale.

De mică îi plăcea să deseneze şi a făcut studiile de licența în Design Multimedia în Danemarca și mai apoi un master în New Media și Digital Culture, la Universitatea din Amsterdam. Între timp, a lucrat și în câteva studiouri: unul de animație în New York și unul de design grafic în Barcelona.

A ales însă să rămână în România, unde şi-a făcut propriul ei studio de ilustraţii. 

Povestea Andreei este despre creativitate, unicorni şi inimioare.

Citat favorit:

“Nu contează ce fac alţii, contează ceea ce faci tu.”

Cartea preferată:

Sunt prea multe! În general îmi plac nuvelele grafice, dar citesc şi cărţi poliţiste sau romane care îmi fac cu ochiul în librărie.

Filmul preferat:

Castelul Umblător al lui Howl (Howl’s Moving Castle)

– Care e povestea ta? Ce faci în prezent?

Andreea: Sunt ilustrator freelance şi visător full-time. Am un magazin de papetărie ilustrată, AndreeaIllustration.ro, iar pe lângă asta lucrez la tot felul de proiecte de design grafic şi ilustraţie.

– Ce făceai înainte?

Andreea: În timpul facultăţii, am început încet încet să primesc proiecte de ilustraţie, pentru că eram singura dintre colegii mei care se pricepea la desen. Am studiat design multimedia, aşa că ilustraţia era un skill aparte în acel context. Prima dată când cineva m-a plătit pentru un desen mi s-a părut incredibil! Vrei să spui că fac ceea ce îmi place cel mai mult, şi în plus primesc şi bani pentru asta? Apoi a devenit ceva la care lucram când aveam timp, ici colo câte un proiect pentru banii de buzunar.

– Ai avut un plan de rezervă?

Andreea: Planul de rezervă a fost de fapt un fond de economii. Înainte să fiu freelancer, am reuşit să strâng o sumă de bani care să mă ajute să stau liniştită câteva luni, timp în care mi-am pus la punct portofoliul şi am început să caut clienţi. Într-un fel, cred că asta a fost ceea ce a făcut lucrurile să meargă, pentru că nu aveam presiunea că nu am ce să mănânc a doua zi.

– Te-a ajutat cineva?

Andreea: Am avut întotdeauna susţinerea părinţilor şi a fratelui meu.

– Ce provocări ai întâmpinat?

Andreea: Provocări tipice vieţii de freelancer: instabilitate, atât financiară cât şi a fluxului de muncă, apoi faptul că studioul meu este acasă şi sunt zile în care nu văd alţi oameni. Încet încet m-am adaptat, însă este încă work in progress. 

– Îţi aminteşti prima zi în care ai început să faci ceea ce faci acum? Cum te-ai simţit?

Andreea: Eram incredibil de entuziasmată şi aveam o grămadă de idei! În perioadele aglomerate încerc să îmi amintesc acea senzaţie, pentru că este ceea ce m-a adus unde sunt acum.  

– Ce lecţii ai învăţat?

Andreea: Cea mai importantă lecţie ar fi să am încredere în mine şi în ideile mele. Dacă eu cred în proiectul meu şi lucrez cât de mult pot ca să îl fac realitate, încet încet şi cei din jur vor începe să îşi dea seama că este pe bune.

– Ai regrete?

Andreea: Nu pot să spun că am regrete. Întotdeauna când am avut o idee am încercat să o pun în practică. Uneori a ieşit bine, alteori mai puţin, însă am învăţat din acea experienţă.

– Ce ţi-ai fi dorit să fi ştiut înainte să te apuci de asta?

Andreea: Că se poate trăi din asta! Nu am văzut multe exemple de persoane care au reuşit să trăiască din ilustraţie sau artă în general. Părea genul de activitate care poate fi doar hobby, nu şi o carieră. Ei bine, se poate 🙂 

– Care a fost cel mai important sfat pe care l-ai primit?

Andreea: Revin la fondul de economii, sau fondul de rezervă, sfat pe care l-am primit de la tatăl meu. Totul bine şi frumos până când este vorba despre situaţia în care nu îţi poţi plăti chiria. Aşadar, dacă ar fi să dau mai departe un sfat, acesta ar fi, mai ales pentru cineva care vrea să îmbrăţişeze stilul de viaţă freelance. 

– Cum îţi începi ziua?

Andreea: Cu o cană de cafea cu lapte sau de ceai negru. Mă uit pe to-do list-ul din ziua respectivă, îmi organizez activităţile şi mă apuc de lucru.

– Promovează-te într-o frază!

Andreea: Sunt Andreea de la Andreeaillustration.ro, pasionată de papetărie adorabilă, cadouri făcute cu drag şi susţinător al afacerilor independente! 🙂

Pe Andreea o puteţi găsi pe pagina ei, www.andreeaillustration.ro , de unde puteti cumpara nenumarate obiecte creative, de la semne de carte, caiete, calendare, stickere, şi multe altele, la tablouri, trăistuţe şi cadouri personalizate, atent create. 

O puteţi urmări şi pe Instagram şi Facebook.

 

Dacă ţi-a plăcut povestea Andreei, nu uita să dai un like sau să scrii un comentariu, mai jos. Poţi citi şi alte poveşti aici: Oameni şi pasiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.