fbpx

Ne găsim de multe ori prinşi în situaţii sau relaţii fără să ştim sau fără să ne întrebăm de ce. Pare că de multe ori ne învârtim în cerc, repetând aceleaşi tipare („atrag mereu acelaşi tip de partener”, „Mereu ajung în aceleaşi situaţii”, „Nu pot scăpa”, „Sunt blocat(ă)” – acestea sunt câteva dintre poveştile pe care ni le spunem).

Ne îmbolnăvim şi dăm vina pe lumea întreagă pentru asta. Suferim şi nu ştim de ce („Ce am făcut să merit asta?”).

Compassionate inquiry este o abordare psihoterapeutică dezvoltată de Dr. Gabor Mate. Este o explorare interioară, care scoate la iveală ce stă în spatele poveştilor pe care ni le spunem.

Cum decurg sesiunile?

De multe ori nu ne aducem aminte ce ni s-a întâmplat, sau ce nu s-a întâmplat din ce trebuia să se întâmple, însă corpul ţine minte. Traumele, emoţiile puternice, sunt stocate în corpul nostru. Astfel că, prin reconectarea la noi înşine, la corpul nostru, putem identifica sursa suferinţei noastre.

„Scopul Compassionate Inquiry este de a ajunge la poveştile pe care oamenii şi le spun – să ajungă să realizeze ce poveşti îţi spun inconştient; care sunt acele convingeri, de unde au venit; şi să îi ghideze spre posibilitatea de a se elibera de acele convingeri, de a se elibera de poveştile pe care le au despre ele…” – Gabor Mate.

Această abordare este foarte eficientă în lucrul cu traumele, dependențele, ADHD şi tot felul de suferinţe.

Fă o programare


Abonează-te

Dacă ţi-a plăcut conţinutul acestui site, abonează-te pentru a păstra legătura. Te voi ţine la curent cu proiectele la care lucrez şi cu conţinutul nou de pe site. 

Vei putea să te dezabonezi oricând doreşti. 

You have Successfully Subscribed!